5. Rossz fog helyére azonnali fogbeültetés!

Aki ismeri az azonnali fogbeültetés lehetőségét, megspórolhatja egy implantációs műtét kellemetlenségeit! Ha már egy fogat el kell távolítani és a húzáshoz úgyis kap a páciens érzéstelenítő injekciót, miért ne lehetne a kihúzott fog helyére egyből az implantátumot is becsavarozni? Nos, nemhogy meg lehet ezt tenni, kifejezetten törekszem rá, hogy mindez egy ülésben megtörténjen. Ennek az eljárásnak nagyon sok előnye van: Amikor kihúzunk egy fogat, a foghúzás helye vérzik. Ez a vér tartalmaz olyan faktorokat, amelyek a seb gyógyulását gyorsítják, a fertőzés veszélyét csökkentik. Gyakran elvégezhető a beültetés anélkül, hogy külön ínysebet kellene ejteni, vagy a kemény csontot kellene fúrni. 5-10 perces tisztító-előkészítő fúrás után behelyezem az implantátumot, egy varrattal összehúzom a seb széleit és a páciens alig veszi észre, hogy nem csak a fogát húztam ki. A gyógyulás általában nem jár sem fájdalommal, sem arcduzzanattal és még a foghúzás utáni nehezített sebgyógyulásnak is csökken az esélye.

Azonnali fogbeültetéssel pénzt és időt spórolhat

Amennyiben nem végzünk a foghúzáskor azonnali beültetést, általában 2 hónapot kell várni arra, hogy az eltávolított fog helye csontosodjon és úgynevezett késői implantációt végezhessünk. Spórolunk tehát az idővel is, továbbá azonnali implantációnál a foghúzásért sem kell külön fizetni, így a költségek is alacsonyabbak.
 
Javaslom tehát mindenkinek, aki igényes a fogaira, hogy még mielőtt kihúzatná egy fogát, alaposan tájékozódjon a későbbi fogpótlás lehetőségeiről és próbálja meg az azonnali fogbeültetés előnyeit kihasználni!