3. Bárkinél elvégezhető a fogbeültetés?

Fontos tudni, hogy a titán implantátumokkal szemben sosem fordul elő kilökődési reakció vagy allergia, a szerveze tmindig befogadja azt! Ha mégsem marad stabil a beültetett csavar, annak mindig valamilyen technikai oka van. Ha a szomszédasszonynak nem sikerült a beültetés, akkor ott valamilyen hiba történhetett, hiszen a sikeres műtétek aránya szerte a világon évi többmilliós darabszám mellett is 95% felett van!
 
A legfontosabb feltétele az implantációnak, hogy legyen megfelelő mennyiségű és minőségű csontja a kedves páciensnek ott, ahol szükség van a beültetésre. Szerencsére ma már nem kell megijedni, ha túl kevés csont áll rendelkezésre, ekkor a hiányzó csontot fel lehet építeni. Sokféle módszerrel pótolható a leépült csont, függően attól, hogy mennyi és hol hiányzik. Az első vizsgálat után mindig részletesen tájékoztatom pácienseimet arról, hogy kell-e valamely csontpótlási technikát alkalmazni és hogyan tervezem ezt végrehajtani.

Néhány speciális eset,
amikor a fogbeültetés nem végezhető el

Szerencsére egyre ritkábban fordul elő, hogy egy-egy pácienst el kell tanácsolnom a beültetéstől. Ez az alábbi esetekben fordul elő: immunrendszer betegségei; vér és vérképző rendszer betegségei; bizonyos krónikus fertőző betegségek; nem kezelt cukorbetegség; elhanyagolt szájhigiénia. A dohányzás nem kizáró ok, de pácienseimnek tudnia kell, hogy a dohányzás csökkenti a siker esélyét!
 
Összefoglalva elmondhatom, hogy a tudományos kutatások eredményeire támaszkodva a leggyakrabban adott rá a lehetőség, hogy teljesítsem pácienseim beültetéssel kapcsolatos kéréseit!