7. Lehetnek kockázatai a fogbeültetésnek?

Az 1960-as években a svéd Per Ingvar Branemark professzor fedezte fel, hogy az akkoriban állatkísérletekben használatos titán alapú fémlemezek egészen különleges tulajdonsággal rendelkeznek: arra ösztönzik a csontot, hogy ránőjön a felszínére. Ez a felfedezés új korszak kezdetét jelentette az orvostudományban. Azóta alkalmazzák a titánt az ízületi sebészetben pl. csípőprotézis anyagaként, törött csontok egyesítésére, elveszett szövetek pótlására, a forma helyreállítására, és nem utolsó sorban, a fogászati implantációban. Ez a 40 éves sikeres múlt bizonyítja, hogy a titán biztosan nem okoz semmilyen károsodást vagy kóros folyamatot a befogadó szervezetében.
 
Maga a műtéti eljárás viszont nagy figyelmet igényel, ha el akarunk kerülni minden műtéti szövődményt. Vigyázni kell bizonyos fontos anatómiai képletek elkerülésére, nem szabad ereket vagy idegeket megsérteni. A műtét előtti alapos diagnosztika és a gondos tervezés segítségével minimálisra csökkenthető a fogbeültetés kockázata. Felléphetnek műtét utáni fertőzések, amelyeket megelőző antibiotikumok adásával el tudunk kerülni.

Rendkívül alacsony a sikertelen fogbeültetés esélye

A sikertelen fog implantátum beültetések aránya 3-5% körül állapítható meg, megfelelő gyakorlattal rendelkező szakemberek világszerte ezzel a rizikóval számolnak. Rendelőnkben ez az arány 1-2% között van. Sosem azért veszítünk el egy fog implantátumot, mert a szervezet nem fogadja be, inkább valamilyen apró technikai hiba vezethet a sikertelenséghez. Az kiesett fog implantátumok helyére általában van lehetőség újból beültetni, egy bizonyos gyógyulási idő eltelését kell megvárni.
 
A nagyon kedvező sikerarány miatt különleges garanciát vállalok a fogbeültetésre: Amennyiben pont Ön lenne az, aki 3 éven belül elveszíti az implantátumát, Ön kétféle megoldás közül választhat: Kaphat újból egy fog implantátumot ingyen vagy visszafizetem a kezelés árát!