2. Milyen előnyökkel jár a fogbeültetés?

Főleg a fiatalok problémája, hogy egy-egy foguk hiányzik egyébként ép fogazatukból. A XXI. században teljesen jogos igénye a pácienseknek, hogy ilyen esetben a hiányzó fog pótlása végett ne kelljen lecsiszolni a szomszédos fogaikat. A fogbeültetés leggyakrabban jelentkező előnye, hogy a hiányzó fog pótlása miatt nem kell ép fogakat feláldoznunk!
 

Ha a hiányzó fogat mégis egy hídtaggal pótolják, elkerülhetetlen, hogy a híd alá alkalmanként ételmaradék rakódjon. Sajnos nem mindig vagyunk abban a helyzetben, hogy minden étkezés után szakszerűen kitisztíthassuk a hidat, így kellemetlen szájszag alakulhat ki. Mivel az implantátumos fogpótlás hasonlóan egy saját foghoz "az ínyből nő ki", sokkal könnyebb tisztán tartani, mint egy hidat!

Fogbeültetés segítségével elkerülhető a műfogsor használat!

Aki még nem érzi magát elég öregnek ahhoz, hogy kivehető pótlást kelljen viselnie vagy kényelmetlennek találja a meglévő fogpótlását, ám a meglévő fogai már nem teszik lehetővé a rögzített hidak készítését, néhány kiegészítő implantátum segítségével elkerülheti a kivehető protézist.
 
A régóta fennálló foghiány, az ínyen történő rágás az alatta fekvő állcsontot károsítja az állandó rágónyomás kifejtésével, így a csont gyorsabban szívódik fel. (A kivehető protézisek tovább gyorsítják ezt a káros folyamatot.) Ezért nem mindegy, hogy a foghiányos beteg a fogak elvesztése után mennyi idővel kap implantátumokat, amelyek beültethetőségét a rendelkezésre álló csontmennyiség döntően befolyásolja. A beültetett fogak által közvetített erőhatás viszont közelít a fiziológiáshoz, így a csontvesztés mértéke csökken. 
 
Amennyiben valaki előrelátóan gondolkodik és egy-egy fog esetleges elvesztése után fogbeültetéssel pótoltatja azokat, idősebb korára is megtartja esztétikus és jó rágóképességű fogazatát, sőt arcformája sem válik beesetté, mint az sok foghiányos embernél látható.